DutchBootFitter etalage skiwinkel

Is DutchBootFitter een skiwinkel?

Een veel gestelde vraag met een ingewikkeld antwoord. Of valt dat wel mee! 

Laten we eerst eens kijken naar de definitie van skiwinkel.

Zonder er nu een taalkundig artikel van te maken is het wel handig om te kijken wat er onder skiwinkel wordt verstaan. Zowel de zoekmachines als de AI bots zijn het er over eens: in een skiwinkel koop je skikleding, ski’s, skischoenen en krijg je een deskundig advies van gekwalificeerd personeel. Ook kan men je bindingen afstellen en je ski’s waxen en slijpen.

Naar de aard van deze definitie is DutchBootFitter geen skiwinkel. Wij maken op maat gemaakte skischoenen en we kunnen je eigen skischoenen aanpassen. Da’s behoorlijk ‘skiwinkel’ zou je denken. 😉

Eerst even dit: echte skiwinkels zijn op één hand te tellen.

Als we de definitie verder vernauwen, dan zou men kunnen zeggen dat in een skiwinkel alleen wintersportspullen worden verkocht. Maar in de meeste skiwinkels of wintersport speciaalzaken komen eind april weer de hockeyschoenen en hockeysticks tevoorschijn of wordt de outdoor collectie in stelling gebracht. Sterker nog: er wordt zelfs met de slaapzak-was-service geadverteerd. Veel wintersportwinkels worden zomers wandelschoen specialist…

Is dat erg? Nee, dat denk ik niet. Het doet niks af aan de wintersport expertise van betreffende winkels maar het ging om de definitie.

Wij van DutchBootFitter zijn bootfitters en register-podologen. Wij helpen in de zomer ook podologie klanten (of patiënten). In die zin zijn wij dan weer géén skiwinkel om het makkelijk te maken.

Voor dit artikel ben ik eens gaan uitzoeken welke zaken ‘echte’ skiwinkels zijn. Dus geen outdoor, hockeysticks en wandelschoenen. Dat viel nog niet mee.

Bij ons in de buurt zijn dat eigenlijk alleen Skicentrum Heemskerk, MK Skiservice en Norbert Maier Sport  en eerlijk is eerlijk, Duijvestein Wintersport.

Er zijn er vast nog wel een paar te vinden in den lande maar de echte ‘dedicated’ skiwinkels zijn schaars.

Wat doet DutchBootfitter precies?

Zoals gezegd wij zijn bootfitter en podologen. Wij maken skischoenen op maat en je kunt ook langskomen met je bestaande (elders gekochte) skischoenen. Wij zijn een specialist op het gebied van skischoenen of beter nog: op het gebied van voeten in relatie tot skischoenen. Ons motto is al jaren pijnloos skiën®. Onze core business is bootfitting!

Wij verkopen geen ski’s, geen skikleding en geen standaard skischoenen. De enige uitzondering zijn skisokken omdat we daar een uitgesproken mening over hebben. Wij zijn de enige ‘skiwinkel’ met een echoapparaat omdat veel pijnklachten in skischoenen een oorzaak hebben in de voet en niet zozeer in de skischoen.

De flow of werkwijze van DutchBootFitter

Bij DutchBootFitter kijken we verder dan alleen de afzonderlijke stappen. Bij ons begint iedereen op hetzelfde punt. We beginnen met een grondige beoordeling, vergelijkbaar met een podologisch consult. Vervolgens voeren we (biomechanische) metingen uit. Op basis van deze resultaten komen we tot een advies.

Zo hebben wij ook geen ‘boot wall’ of skischoenen in een winkelrek. Pas na het onderzoek kiezen wij een juiste oplossing. Wij verkopen zoals gezegd geen standaard skischoenen.

Als we tijdens dit proces een onderliggende aandoening ontdekken die de klachten in uw skischoenen veroorzaakt, dan kunnen we dat ook aanpakken. We zijn immers register-podologen. 😉

Blijft de vraag: is DutchBootFitter een skiwinkel?

Nogmaals en voor de goede orde: deze vraag wordt ons vaak gesteld. We hebben ‘m niet zelf verzonnen.

Ons antwoord: we zijn geen sportwinkel die ’s winters wintersport verkoopt en in het voorjaar tennisrackets en hockeysticks. Maar we zijn ook geen skiwinkel die skikleding en ski’s verkopen.

We zijn eerst en vooral bootfitters met als enige doel u pijnloos te laten skiën.

Bootfitter BLOG

Een uniek kijkje in de wereld van het bootfitten.

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!