Grote of dikke kuiten

Skischoenen voor brede of dikke kuiten.

Geven uw brede kuiten pijnklachten tijdens het skiën?

Brede, dikke kuiten kunnen het plezier in het skiën goed bederven. Veel skiërs met grote kuiten en mensen met het zogenaamde lipoedeem denken dat daar niets aan te doen is. Pijnloos skiën is iets waar ze alleen van kunnen dromen. Vaak zetten ze de bovenste bindingen losser om zo de druk te verlichten maar uiteraard gaat dat ten koste van de controle. Er is verschil in de anatomie van mannen- en vrouwenkuiten maar het probleem komt bij beiden voor.

Skischoenen met bredere schacht.

Het ligt voordehand dat klanten met een dikke kuiten een goede skischoen nodig hebben met een bredere schacht. Maar vaak hebben ze die zelf al gekocht en is het probleem daarmee niet verholpen. In dat geval kan bijvoorbeeld de buitenschaal worden aangepast. Ook kunnen wij uw skischoenen voorzien van een andere binnenschoen met een bredere tong. Dit voorkomt dat de randen van de tong in uw onderbeen drukt. Daarnaast zijn er nog tal van verschillend technieken om de schoen verder aan te passen.

Volledig op maat gemaakte skischoenen voor dikke kuiten.

Wat veel skiwinkels u ook willen laten geloven: In sommige gevallen lukt het eenvoudigweg niet om de klachten met één of meerdere aanpassingen te verhelpen. Het materiaal waar skischoenen van zijn gemaakt laat zich maar beperkt bewerken. Maar ook dan is er een oplossing. Wij kunnen voor u een volledig op maat gemaakte skischoen maken, inclusief een op maat gemaakte binnenschoen.

Wij werken in dat geval met skischoenen van Strolz. Strolz is het enige merk ter wereld dat een compleet maatprodukt levert. Er wordt dus niet gewerkt met een standaard schoen die wordt aangepast, maar u krijgt een volledig individueel op maat gemaakte skischoen. Elke Strolz skischoen is daarom uniek!

Laat u deskundig adviseren!

Wat voor uw kuiten de beste oplossing is kan alleen worden bepaald na een uitvoerig consult. Deze eerste afspraak is voor u altijd gratis en vrijblijvend. Bij DutchBootFitter werken uitsluitend (sport)podologen. U wordt dus altijd deskundig geholpen. Wij werken op afspraak zodat wij voor elke klant ruim voldoende tijd hebben. Een afspraak maken bij DutchBootFitter kan hier.

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!