Wat is bootfitting?

Wat betekent bootfitting voor u?

Definitie bootfitting:
Bootfitting is het proces van het analyseren van het probleem tot en met het toepassen van de oplossing met als doel pijnloos te kunnen skiën.

Wat is bootfitting? De term bootfitting komt uit Amerika en betekent het (aan)passen van een skischoenen met als doel pijnloos te kunnen skiën. Met andere woorden: een bootfitter zorgt ervoor dat een bestaande of een nieuwe skischoen wordt aangepast zodat deze zo goed mogelijk past en zo min mogelijk irritatie of pijn veroorzaakt.
Lees meer over de werkwijze van DutchBootFitter.

Bootfitting van skischoenen is in Amerika en Canada al decennia gemeengoed. In Europa wordt hier pas rond 2010 serieus mee begonnen.

DutchBootfitter is in Nederland als eerste begonnen met het bootfitten van skischoenen. Inmiddels zijn we 12 jaar verder en hebben we onze kennis voortdurend uitgebreid. Niet alleen waren we de eerste gecertificeerde Master Bootfitters, wij zijn ook register- (sport)podologen.

En vooral dat laatste geeft ons een enorme voorsprong. Zonder kennis van biomechanica en anatomie van de voet is het bijna  onmogelijk klanten van een goed advies te voorzien.

Naast het aanpassen van uw eigen skischoenen verkopen wij ook nieuwe skischoenen.  Dit zijn nooit standaard skischoenen, maar schoenen die op maat worden gemaakt.

Intake-gesprek of assessment.

Wij beginnen altijd met een kosteloos en vrijblijvende intake. We hebben het dan uiteraard over de klachten die u heeft over uw skischoenen, maar we willen ook van alles weten over uw ski-niveau, eventuele medische historie en bijvoorbeeld voetklachten in het dagelijks die van belang kunnen zijn. Tijdens dit gesprek meten we ook uw voeten op, bepalen het voettype en doen een aantal biomechanische tests.

Bootfitting voor prestatieverbetering.

Bootfitting zorgt er niet alleen goed voor dat u pijnloos kunt skiën: het kan er ook voor zorgen dat uw prestaties op de piste verbeteren. Kleine aanpassingen in een skischoen kunnen er al voor zorgen dat u uw techniek verbetert. 
 

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!