Werkwijze DutchBootFitter

Werkwijze DutchBootFitter

Onze klanten komen niet alleen bij ons binnen met hun eigen skischoenen waar ze problemen mee ondervinden: we verkopen ook nieuwe op maat gemaakte skischoenen. Wij verkopen geen standaard skischoenen.  Hieronder leest u meer over de werkwijze van DutchBootFitter.

Intake-gesprek of assessment.

Als eerste hebben wij met al onze klanten een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. We hebben het uiteraard over de klachten die u heeft over uw skischoenen, maar we willen ook van alles weten over uw ski-ervaring, conditie en eventuele medische geschiedenis die van belang kan zijn. Tijdens dit gesprek meten we ook uw voeten op, bepalen het voettype en doen een aantal biomechanische tests.

Advies

Aan de hand van het gesprek geven wij u een advies over hoe we de klacht met uw eigen schoenen kunnen verhelpen, c.q. welke nieuwe schoenen het beste bij u zouden passen. Bij ons zijn nieuwe schoenen altijd op maat gemaakt.

Skischoenen aanmeten/aanpassen.

Heeft u voor nieuwe schoenen gekozen dan kiezen wij op basis van het assessment -of podologisch consult- een bepaald model. Dan gaan we direct voor u aan de slag. Op maat gemaakte schoenen van Fischer kunnen wij direct voor u maken. Worden het volledig op maat gemaakte skischoenen van Strolz, dan doen we het inmeten direct en maken dan een tweede afspraak voor het verder op maat maken van de skischoenen.

Worden uw eigen schoenen aangepast, dan moeten ze bijna altijd achterblijven. U kunt ze dan na enkele dagen weer ophalen. Bij het aanpassen van uw eigen schoenen hoort u uiteraard altijd vooraf wat de kosten zullen zijn. 

Bootfitter en in het bijzonder Marco-Paul heeft mijn jarenlange zoektocht naar de perfect passende skischoen 100% ingevuld in 2017. Fantastisch goed geholpen, engelen geduld en zeer zeer vakbekwaam. Wat ben ik blij met de skischoenen van jullie bedrijf en vooral de “fit”. Heel erg bedankt nogmaals.
Ernst Baremans

De flow of werkwijze van DutchBootFitter

DutchBootFitter werkwijze
Afspraak
Gesprek over
skivaardigheid,
skischoen-problemen,
verwachtingen etc
Assessment,
podologisch-
onderzoek,
voetmeting etc
Pathologie
of blessure
JA
NEE
Podologische-
behandeling evt met
steunzool of verwijzing
huisarts of fysio
Podologisch rapport
voor u, huisarts of
fysiotherapeut
Maatskischoenen
of eigen skischoenen
aanpassen
Aanpassen van uw
eigen skischoenen
door DutchBootFitter
Aanmeten van
op maat gemaakte
skischoenen
Skiën
Skiën
Afhalen

Flow in plaats van een stappenplan

Het klinkt misschien als een detail of woordspelletje maar bij DutchBootFitter denken wij niet in afgebakende stappen. Iedereen die bij ons binnenkomt begint op hetzelfde punt.
We doen eerst een assessment (in goed nederlands: een podologisch consult).
Dan volgen er (biomechanische) metingen. Aan de hand van deze resultaten krijgt u een opgave van de kosten. Tenslotte volgt dan de aanpassing van uw eigen skischoen of het maken van een skischoen op maat.

Komen we gaandeweg een pathologie (aandoening) tegen die de klachten veroorzaken in de skischoenen dan kunnen we die ook aanpakken. We zijn tenslotte niet voor niets podologen. Het zal u dan ook niet verbazen dat we ook echografisch onderzoek kunnen doen.

Bij DutchBootFitter is bootfitting niet enkel het uitdeuken en frezen van skischoenen. Verschillende disciplines lopen naadloos in elkaar over!

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!