Fabrieks zooltjes

Standaard fabriekszolen in de skischoen.

Zolen in een skischoen.

De meeste skiërs hebben ze nog nooit gezien, maar er zitten zolen in de skischoen . Althans iets wat voor een zool moet doorgaan. Meestal een plat stukje stof en als u geluk heeft een kleine verhoging onder de voetboog wat de illusie van ondersteuning moet geven.

Een skischoen is niet goedkoop en het is meer dan schandalig dat skischoenen worden afgeleverd met dit soort ‘zooltjes’. Zeker als u bedenkt dat een goed gevormde, ondersteunende zool tal van klachten tijdens het skiën kan voorkomen.

Voordelen van zolen in je skischoenen.

Een goed aangemeten zool heeft tal van voordelen. Het zorgt er ten eerste voor dat de voet gestabiliseerd wordt. Met andere woorden: je staat met je voeten in een neutrale, rechte positie. Je voeten knikken niet naar binnen en hangen niet naar buiten. Hierdoor zullen je knieën paralel naast elkaar naar voren gaan tijdens je vorlage en niet ‘naar binnen duiken’. Lees ook onze pagina over enkelbotproblemen in je skischoenen.

Zolen in je skischoen zorgen voor een goede drukverdeling.

Ander voordeel van zolen in je skischoenen: de druk onder je voeten wordt gelijkmatig verdeeld. Omdat een goede zool een hielkuip heeft die je hielbot accommodeert en voldoende ondersteuning onder je voetboog geeft, wordt de druk tijdens het skiën evenredig verdeeld. Dit voorkomt dat er teveel druk komt te staan op je voorvoet en kan daardoor een branderig gevoel in je voorvoet tijdens het skiën voorkomen.

Tenslotte kunnen de podologen van DutchBootFitter een therapiezool aanmeten die tal van andere klachten kan verhelpen. Lees ook de blog van Marco-Paul over steunzolen in je skischoen!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend, gratis consult. Wij vertellen je graag hoe we je van dienst kunnen zijn!

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!