echo apparaat

Huh? Een echo apparaat in een skiwinkel..?

Een veelgehoorde vraag bij ons in de zaak. echo apparaatMaar zijn wij wel echt een skiwinkel? We verkopen geen ski’s, geen skikleding en hebben geen wand vol met skischoenen. Waarom we dat laatste niet doen kan je hier lezen.

Skiwinkel of podologiepraktijk

Wij zijn niet een skischoenhoekje in een grote sportzaak en ook geen skischoenwinkel die is gaan bootfitten omdat iedereen dat doet. Ik zou ons meer willen omschrijven als een cross-over tussen een podologiepraktijk en een ski(schoen)winkel. Onze basis is podologie, vandaar het echoapparaat.

Pijnlijke skischoenen of pijnlijke voeten?

Pijnloos skiën is natuurlijk wat iedereen wil maar om daar te komen is er wel enige kennis nodig. Het gebeurt niet zelden dat iemand die pijn heeft met skiën al ettelijke schoenen heeft geprobeerd zonder dat het probleem is verholpen. De kans is dan groot dat er een ‘aandoening’ (een pathologie) is aan de voeten. Dat klinkt zwaar maar dat hoeft het niet altijd te zijn. Wel lastig. Het ligt voor de hand de skischoen de schuld te geven. Immers zo’n stugge harde schoen waar de voet in opgesloten zit en die op geen enkele manier meegeeft is ook geen feest. Maar het kan wél pijnloos. Echter. het uitsluiten (of vaststellen) van een pathologie is wel essentieel!

Als de voet zelf de boosdoener is

echobeeldAls werkelijk geen enkele skischoen goed zit en u heeft alles geprobeerd dan kan de klacht van podologische aard zijn. Veel collega skiwinkels hebben de weg naar ons al gevonden en verwijzen mensen naar ons door.
Heeft u bijvoorbeeld een stekende pijn tussen de derde en vierde teen, een pijnlijke achillespees, een branderige voorvoet, een grote teen die iets omhoog staat? Of kramp onder de voetboog? Kom langs en we gaan samen kijken wat de oorzaak is.

Echoapparaat

Hopelijk kennen de meeste van u het echoapparaat alleen van de pretecho tijdens de zwangerschap. Wij gebruiken het echoapparaat meestal ter bevestiging van een zogenaamde verdenking na podologisch onderzoek. Dit kan betekenen dat wij een bepaalde steunzool maken, u verwijzen naar bijvoorbeeld de fysiotherapeut en zelfs de huisarts. Maar in de verreweg de meeste gevallen krijgen wij u (weer) pijnloos aan het skiën. Omdat wij registerpodologen zijn is het goed om te weten dat de steunzolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Bootfitter BLOG

Een uniek kijkje in de wereld van het bootfitten.

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!