Uitgelubberde of te grote binnenschoenen

Uitgelubberde, versleten of gewoon te grote (binnen)schoenen.

Te grote skischoenen kopen: een groot probleem!

Na ruim tien jaar bootfitting zijn wij nog steeds verbaasd over het aantal mensen dat met te groot gekochte skischoenen bij ons binnenkomt. Het is een val waar veel skiërs intrappen. Logisch, want een te grote skischoen zit altijd lekker comfortabel. Althans, in de winkel. Helaas is dit probleem zelfs door de beste bootfitter niet goed op te lossen. Te kleine skischoenen groter maken is geen probleem, maar te grote schoenen verkleinen is lastig.

Te grote skischoenen. Oorzaak van krampachtig skiën en verlies van controle.

Skiën met te grote schoenen geeft tal van problemen. Geen controle en zoekende ski’s, omdat de ski niet (direct) reageert op bewegingen in de schoen. Daarnaast ontbreekt grip in de schoen waardoor skiërs met hun tenen gaan ‘klauwen’ teneinde maar een beetje contact met hun skischoenen te krijgen. Hierdoor staat een veelvoud van spieren in je voeten en benen continu aangespannen. Met name je bovenbeenspieren draaien overuren!

Bijkomend probleem: omdat de skischoen te lang is, komt bij ‘vorlage’ de hiel omhoog en komt dus los van de skischoen. De druk, die normaal gesproken onder de gehele voet wordt verdeeld, komt nu helemaal op de voorvoeten te staan. En die voorvoeten waren al druk met houvast zoeken… Gefeliciteerd! U skiet nu geheel op kracht in plaats van op techniek. Dat houdt geen skiër lang vol..

Maak een vrijblijvende afspraak bij DutchBootFitter voor een perfect zittende nieuwe skischoen.

Een skischoen heeft niet het eeuwige leven.

Na verloop van tijd zul je merken dat de binnenschoen gaat ‘ inbreken’. Met andere woorden: het schuim van de binnenschoenen wordt dunner en gaat ‘degenereren’. Aanvankelijk is dat meestal nog wel op te lossen door de schnallen iets strakker te zetten, maar er komt een punt dat de binnenschoen dermate versleten is dat het tijd wordt voor nieuwe schoenen. Of eventueel alleen nieuwe binnenschoenen, want soms is de buitenschaal nog prima.

Bij DutchBootFitter kunnen we uw skischoenen controleren op pasvorm en u verder vrijblijvend van advies voorzien.

Bent u al in een willekeurige skiwinkel als u dit leest? Lees dan onze kooptips!

 

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!