Over DutchBootFitter

Interieurontwerp & styling: StylingCentraal | Fotografie: Sven Benjamins

Over ons

Bart & MP
Bart (l.) & Marco-Paul (r.)

DutchBootFitter is Marco-Paul Breijer en Bart Haarselhorst.
Register-podoloog, -sportpodoloog en niet in de laatste plaats ‘Certified Master Bootfitters’. Zij brachten het ‘bootfitten’ naar Nederland. Zo is Marco-Paul de eerste Master Bootfitter van Europa. En reeds in 2008 werden de eerste klanten geholpen met het aanpassen van hun eigen skischoenen.

Inmiddels is de dienstverlening uitgebreid met het aanbieden van volledig op maat gemaakte skischoenen van Strolz. Naast skiërs en snowboarders die zelf een afspraak maken, weten ook steeds meer skiwinkels DutchBootFitter te vinden om hun klanten door te verwijzen.

Maar ook meer en meer huisartsen en fysiotherapeuten, die de praktische aanpak van de podologen waarderen, verwijzen hun patiënten door. Bart verwelkomt podologie-klanten (die we steevast geen patiënten noemen) dan ook altijd met: ‘Wij zijn geen witte jassen praktijk. Kopje koffie?

Zelf een afspraak maken? Gebruik onze ‘online agenda’.

DutchBootFitter. Een impressie

Wat is wat..?

Bootfitter, certified Master bootfitter, podoloog, registerpodoloog en sportpodoloog.

Met het steeds meer bekend worden van het begrip bootfitting worden ook begrippen te pas en te onpas gebruikt. Vele skishops en skiwinkels (ook de ketens als Intersport en Sport2000) bieden een soort van bootfitting aan. Lees meer over bootfitting in dit artikel: Bootfitting, iedereen kan het? Of toch niet.

Iedereen mag zich bootfitter noemen. Een Certified Master Bootfitter heeft zijn opleiding gedaan aan de Masterfit University. Iedereen mag zich podoloog of sportpodoloog noemen. Dit zijn onbeschermde titels. Echter registerpodoloog en register sportpodoloog zijn beschermde titels. Een registerpodoloog is aangesloten bij de Stichting LOOP. Een registerpodoloog heeft een AGB code (die van DutchBootFitter is AGB code praktijk: 90-05742 en Reg. St. LOOP: 201203467)

Een registerpodoloog mag uw steunzolen declareren bij de zorgverzekeraar. Dit geldt voor zowel voor steunzolen voor het dagelijks leven als voor sportzolen (ook voor het skiën).

Naast podologie door een registerpodoloog zijn wij ook nog echografist voor voet en enkel. Zo kunnen wij door middel van echografie een nog beteren diagnose stellen. Soms zit een klacht niet in de schoen maar in de voet!

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!