Diverse merken skischoenen

Atomic skischoenen

Atomic is niet alleen een van de succesvolste merken in het racecircuit maar besteedt ook veel aandacht aan innovatie. Na de Hawk serie zijn de nieuwste skischoenen de Renu 110 and Renu 90 allebei 98mm breed. Dit zijn de eerste CO2 neutrale schoenen in de skiwereld. Ze zijn gemaakt van “Pebax Renew Bio Plastic”.

Dalbello skischoenen

Dalbello valt het meeste op door zijn zogenaamde Cabrio Design. Dit wil zeggen dat de schoenen uit drie elementen bestaan. Naast de traditionele schaft en voetgedeelte, is er een apart stuk op de wreef: de externe tong. Volgens Dalbello reageert deze schoen veel beter op de moderne soepele ski’s. Daarom welicht is Dalbello populair bij freeriders en -stylers

Fischer skischoenen

Fischer maakt pas sinds een paar jaar skischoenen maar doet dit bijzonder goed. Door zich te positioneren met het SOMA-TEC systeem is de schoen snel populair geworden. SOMA-TEC houdt in dat de natuurlijke V-stand van de voeten behouden blijft in de skischoenen. De voeten staan een aantal graden naar buiten gedraaid. Atomic heeft dit bijvoorbeeld ook. Daarnaast was Fischer het eerste merk dat met thermo-plastische skischoenen op de markt kwam.

Full Tilt skischoenen

Full Tilt (gelieerd aan K2), heeft de mallen overgenomen van het legendarische Raichle. Voornamelijk een freestyle merk met waanzinnige designs. ‘Freestyle legend’ Seth Morrison skiet met deze schoenen.

Head skischoenen

Nog meer dan Atomic wint Head prijzen in het Woldcup circuit. Head maakt een van beste skischoenen die er is: de klassieker is de Raptor. Maar voor de recreant is de Vector ook een hele goede schoen met prima pasvorm en vooral een uitstekende “hiel-pocket”. Net als ‘Lange’, een Amerikaanse schoen.

Lange skischoenen

Wat niet iedereen weet: Lange is de uitvinder van de kunststof skischoen zoals wij hem nu kennen. Lange heeft recentelijk zijn modellen-gamma ingekrompen en concentreert zich weer op wat Lange het beste kan: goede skischoenen maken.

Nordica skischoenen

Nordica heeft meer dan 40 modellen skischoenen. Het is de vraag of zoveel modellen een merk ten goede komt. Nordica is wel heel bekend, zeker in Nederland, maar in het Wordlcup circuit geen uitblinker. Voor recreanten is de ‘Speedmachine 110’ een goede keuze al horen we wel regelmatig klachten over de lage instap. Oppassen dus met een hoge wreef!

Rossignol skischoenen

Rossignol heeft met het Sensor3 systeem wel een echte innovatie ontwikkeld. Beter dan het vergelijkbare ‘Hawk’ systeem van Atomic maar Rossignol heeft dit nog weinig succesvol weten te maken. Hoewel Rossignol familie is van Lange heeft het qua schoen-reputatie nog een lange weg te gaan.

Salomon skischoenen

Salomon is het grootste skischoenmerk in Europa voor de recreatieve skier. Vooral bij de dames in trek vanwege de honingraat tong van de binnenschoen. Salomon introduceerde vorig jaar de zogenaamde CustomShell technologie, wat inhoudt dat niet alleen de binnenschoen maar ook de buitenschoen wordt verwarmd en aangepast. Helaas alleen beschikbaar in het dure topsegment van Salomon. Deze techniek wordt door ons bootfitters trouwens al jaren toegepast!.

Tecnica skischoenen

Tecnica was ooit de meest gedragen skischoen van skileraren in de Alpen. Wie kent nog de klassieke Oranje Diablo? Er was een tijd dat elke Nederlander Tecnica’s wilde hebben. Veel kwamen hier echter van terug omdat de pasvorm erg ‘Italiaans’ was: te smal en de laag voor Nederlanders! Maar het moderne Tecnica heeft een prachtige schoen voor recreanten: de Dragon 110 UltraFit met wegklapbare buckle voor een makkelijke instap. 

Voor de liefhebbers: ons blogartikel over de legendarische skischoen met achterinstap van Salomon.

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!