Diverse merken skischoenen

Atomic skischoenen

Atomic is niet alleen een van de succesvolste merken in het racecircuit maar besteedt ook veel aandacht aan innovatie. Na de succesvolle Hawx serie (met die uitsparingen aan de zijkant)  heten alle skischoenen (met uitzondering van race) nu Hawx. Deze hebben behalve de naam niets meer van doen met het originele Hawx sysyteem.
De Hawx Prime, Hawx Ultra en de Hawx Magna. Respectievelijk worden deze door Atomic als narrow, medium en wide geclassificeerd.

Dalbello skischoenen

Dalbello valt het meeste op door zijn zogenaamde Cabrio Design. Dit wil zeggen dat de schoenen uit drie elementen bestaan. Naast de traditionele schaft en voetgedeelte, is er een apart stuk op de wreef: de externe tong. Volgens Dalbello reageert deze schoen veel beter op de moderne soepele ski’s. Daarom welicht is Dalbello populair bij freeriders en -stylers

Fischer skischoenen

Fischer maakt pas sinds een jaar of tien skischoenen maar doet dit bijzonder goed. Door zich te positioneren met het SOMA-TEC systeem is de schoen snel populair geworden. SOMA-TEC houdt in dat de natuurlijke V-stand van de voeten behouden blijft in de skischoenen. De voeten staan een aantal graden naar buiten gedraaid. Atomic heeft dit bijvoorbeeld ook. Daarnaast was Fischer het eerste merk dat met thermo-plastische skischoenen op de markt kwam. Dit Fischer Vacuum systeem zorgde ervoor dat Fischer de marktleiders positie overnam van Salomon.

Full Tilt skischoenen

Full Tilt (gelieerd aan K2), heeft de mallen overgenomen van het legendarische Raichle. Voornamelijk een freestyle merk met waanzinnige designs. ‘Freestyle legend’ Seth Morrison skiet met deze schoenen. In 2022 werd bekend dat K2 de merknaam FullTilt laat vallen en dat alle skischoenen nu onder de naam K2 worden verkocht. Of dat een verstandige keuze is vragen wij ons af…

Head skischoenen

Nog meer dan Atomic wint Head prijzen in het Worldcup circuit. Head maakt een van beste skischoenen die er is: de klassieker is de Raptor. Maar voor de recreant maakt HEAD ook een hele goede schoen met prima pasvorm en vooral een uitstekende “hiel-pocket”.  Dit laatste door middel van het zogenaamde LYT systeem waarbij er een vloeistof in de hielpocket wordt gespoten met als doel de hiel te fixeren.

Lange skischoenen

Wat niet iedereen weet: Lange is de uitvinder van de kunststof skischoen zoals wij hem nu kennen. Lange heeft recentelijk zijn modellengamma ingekrompen en concentreert zich weer op wat Lange het beste kan: goede skischoenen maken. Vooral in het race segment is Lange al jaren lang een uitblinker.

Nordica skischoenen

Nordica had jarenlang meer dan 40 modellen skischoenen. Wij vroegen ons al eerder af of dit verstandig is. Wellicht heeft Nordica geluisterd en is het gamma ingekrompen naar zeven modellen. En zoals wij van Nordica gewend waren stuk voor stuk uitstekende skischoenen voor elk wat wils. Noemenswaardig is ook de HF waar Nordica het fenomeen achterinstapper opnieuw uit vond én verbeterde!! 

Rossignol skischoenen

Rossignol skischoenen komen uit de Lange fabriek. Dat is geen geheim en Rossignol doet dan ook weinig moeite zelf met innovaties te komen. Hoewel Rossignol familie is van Lange heeft het qua schoen-reputatie nog een lange weg te gaan.

Salomon skischoenen

Salomon was ooit het grootste skischoenmerk in Europa voor de recreatieve skier. Vooral bij de dames in trek vanwege de honingraat tong van de binnenschoen. Salomon introduceerde als eerste de zogenaamde CustomShell technologie, wat inhoudt dat niet alleen de binnenschoen maar ook de buitenschoen wordt verwarmd en aangepast. Deze innovatie kreeg veel navolging en is inmiddels gemeengoed in skischoen-land.

Tecnica skischoenen

Tecnica was ooit de meest gedragen skischoen van skileraren in de Alpen. Wie kent nog de klassieke Oranje Diablo? Er was een tijd dat elke Nederlander Tecnica’s wilde hebben. Veel kwamen hier echter van terug omdat de pasvorm erg ‘Italiaans’ was: te smal en de laag voor Nederlanders! Maar het moderne Tecnica is op de weg terug en heeft een prachtige schoenen in het assortiment. 

Voor de liefhebbers: ons blogartikel over de legendarische skischoen met achterinstap van Salomon.

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!