De werking van Ski Mojo

Hoe werkt de Ski Mojo?

Ski~Mojo is een mechanisme gebaseerd op een krachtige, aanpasbare veer die ongeveer 1/3 van het lichaamsgewicht ondersteunt. Door de veren in de buigfase samen te drukken, herstelt het de energie en verhoogt het de spierkracht met tien keer tijdens de verlenging.

Het veringseffect van de veren vermindert trillingen, schokken en druk op de knieën met 40%. Het verlicht ook de heupen en rug.

Het buigen van de knie vereist een extra, onmerkbare energie-uitgave. Deze extra samentrekking van de hamstring, geschat op 10%, samen met een 30% afname van de samentrekking van de quadriceps, helpt de kruisbanden te beschermen.

De productie van melkzuur, wat de spieren inefficiënt maakt, wordt uitgesteld en beperkt. Dit vermindert het risico op vermoeidheidsgerelateerde ongevallen en spierpijn.

Veel gestelde vragen F.A.Q

Dit is vrijwel zeker waar de Ski-Mojo het beste in is. Het zal je op twee belangrijke manieren ten goede komen:

Ten eerste zal de Ski-Mojo bij onze aanbevolen instellingen de belasting van je knieën met ongeveer 30% verminderen, waardoor de belasting van je knieën wordt verminderd. Hierdoor heb je meer controle over je ski’s, verminder je het risico op verdere blessures en verminder of elimineer je pijn of ongemak waar je normaal gesproken aan gewend bent.

Ten tweede is de Ski~Mojo een schokabsorberend veersysteem. Normaal gesproken heb je tijdens het skiën constant “geschok” door je knieën, wat irritatie en daaropvolgende zwelling van de knie kan veroorzaken. De Ski-Mojo absorbeert dit en de eventuele compressie

Ja zeker, omdat je normaal gesproken tijdens het skiën constant trillingen door je hele lichaam voelt; aangezien de Ski-Mojo een schokabsorberend veersysteem is, vermindert het de stress en trillingen die je rug en heupen moeten doorstaan.

Bovendien ondersteunt de Ski-Mojo je in een goede houding omdat het een ergonomische (of knielende) stoel nabootst, wat ook spanning van de rug wegneemt.

Veel Ski-Mojo-gebruikers, gebruiken het ook voor toerskiën maar vooral voor het afdalen. Wanneer je klimt zal de Ski-Mojo je storen maar het zal ook niet helpen.

Voor de klim zijn er twee oplossingen beschikbaar:
– Ofwel geïnstalleerd op je benen, maar gedeactiveerd/ontkoppeld. Je zal de Ski-Mojo snel vergeten en je wordt niet beperkt in je beweging.
– Of in de rugzak (1,4 kg zonder harnas, plus 0,150 kg voor het harnas dat je bij je kunt houden). Het kost u dan nog geen twee minuten om het te installeren zodra je de top bereikt. 
In beide gevallen zal de Ski-Mojo je veel plezier en comfort geven op de terugweg.

Om u te overtuigen, of voor meer uitleg, kunt u deze video op Youtube (in het Frans) bekijken door op de deze link te klikken. 

De Ski-Mojo is getest door de wetenschappelijke afdeling van de Franse Ski Federatie.
Aangezien dit exoskelet als “ergogeen” wordt beschouwd (wat spierprestaties verbetert), is het op dezelfde manier verboden in wedstrijden als “onnatuurlijke en kunstmatige middelen die de prestaties van de deelnemer wijzigen en/of een technische correctie vertegenwoordigen van individuele lichaamscapaciteiten waarvan de prestaties ontoereikend zijn” (Artikel 222.5 van de FIS-reglementen).

Ja – op een positieve manier! 

De Ski-Mojo werkt samen met je natuurlijke bewegingen bij het skiën en helpt je om de juiste houding te behouden. Omdat het minder lichamelijke inspanning vereist om te skiën, is het makkelijker en kunt je langer skiën, wat allemaal factoren zijn die je skitechniek verbeteren. 

De Ski-Mojo neemt 1/3 van je gewicht over. Dit betekent dat je benen 15 tot 30 kg minder gewicht hoeven te dragen en dit vereist een korte gewenningsperiode die zelden langer dan twee runs duurt.
Daarom moedigen we je aan om de Ski-Mojo te proberen op langere runs. Het begin van de eerste run zal vreemd aanvoelen maar aan het einde voel je je beter. De tweede run is de run waarin je je richting terugvindt

De Ski-Mojo is one-size-fits-all. Het heeft telescopische aanpassingen om op maat te maken volgens de grootte van je been. De bevestigings-strap en knie-supports hebben een klitteband aanpassing zodat je ze makkelijk kunt instellen op de juiste stand voor jou.

De enige keuze die je hoeft te maken is de juiste veerkracht te selecteren. Er zijn drie verschillende veer sterktes. De gekozen sterkte hangt af van je gewicht.

De Gold-veren zijn geschikt voor skiërs die wegen tussen 75 kg en 120 kg.
De Silver-veren zijn geschikt voor skiërs die wegen tussen 55 kg en 85 kg.
De Blue-veren zijn geschikt voor skiërs die wegen tussen 38 kg en 62 kg.

Zoals je ziet, zijn er overlappende gebieden en sommige mensen kunnen de keuze hebben tussen twee modellen. Kies het model dat je zo ver mogelijk van een minimum- of maximuminstelling plaatst. Raadpleeg de tafel hier voor hulp bij je keuze.

Veel mensen merken dat het gebruik van de Ski-Mojo de noodzaak wegneemt om een kniebrace of knieondersteuning te dragen.
Als je echter wel een kniebrace nodig hebt (bijvoorbeeld als deze is voorgeschreven), dan past de Ski-Mojo gemakkelijk over elke kniebrace.

Het antwoord is een definitieve NEE.

Sterker nog, je zou ze waarschijnlijk nog meer opbouwen, omdat je ze over het algemeen veel meer gebruikt, alleen dan op een lager en veiliger werkingsniveau.

Wanneer we onze spieren overbelasten, produceren ze meer melkzuur dan ze aankunnen. Het is deze opbouw van melkzuur die zorgt voor branderige bovenbenen tijdens het skiën en stijfheid de volgende dag.
We belasten onze dijspieren erg veel in verhouding tot de rest van ons lichaam tijdens het skiën, dus het zijn meestal de dijspieren die het skiën beperken. De rest van ons lichaam is klaar voor meer!

Bij het sporten moet je proberen je hartslag in de “doelzone” te houden, 65% -85% van je maximum. Alles hoger en je komt in de “anaerobe zone” wat betekent dat je veel melkzuur in je spieren produceert en heel snel moe wordt. Dit is over het algemeen wat er gebeurt als we skiën.

Het gebruik van de Ski-Mojo vermindert het werk dat je dijspieren moeten doen met ongeveer 30%, wat meestal meer dan genoeg is om uit de “anaerobe zone” en in de “doelzone” te blijven. Hierdoor kun je langer en harder skiën, wat je hartslag verhoogt (binnen de doelzone) en dus meer calorieën verbrandt, waardoor vet sneller wordt verbrand en het hart fitter wordt.
Bovendien krijgen je knie-kraakbeen en ligamenten een flinke belasting tijdens het skiën. De Ski-Mojo fungeert als schokdempers, neemt tot 30% van de belasting weg en beschermt zo de gewrichten en biedt preventie voor letsel. De Ski-Mojo zorgt ervoor dat je skidag een algehele training wordt!

Vallen terwijl je de Ski-Mojo draagt is meestal niet anders dan wanneer je zonder valt. Terwijl de Ski-Mojo langs je been naar beneden loopt, werkt het als zijdelingse impactbeveiliging, net als die op een auto, en zal vaak de impact van een val verminderen.

Als je van opzij valt of door een andere skiër/boarder wordt geraakt, zal de Ski-Mojo het grootste deel van de klap absorberen in plaats van je been. Het zal de impact over de lengte van de Ski-Mojo verspreiden, wat het effect heeft van demping. 

We kunnen geen claims maken dat de Ski-Mojo impact-veiligheidsuitrusting is. Het bovenstaande is gebaseerd op het anekdotische bewijs van verschillende Ski-Mojo-gebruikers. Het meest relevante anekdotische bewijs is dat we geen enkel letsel (ander dan normale stoten en blauwe plekken) hebben gehoord dat door een Ski-Mojo-gebruiker is opgelopen.

De eerste montage duurt niet langer dan een paar minuten en er is slechts één gereedschap nodig: een kleine inbussleutel die bij de kit wordt geleverd.

Daarna kost het weinig moeite om het elke dag aan- en uit te trekken.
Nadat u uw skischoenen heeft aangetrokken, is het eenvoudig om de ski~mojos op de bevestigingspunten van uw skischoenen te bevestigen.

De enige tool die nodig is, is een kleine inbussleutel die je bij de Ski-Mojo ontvangt. Pas de veerspanning aan naar jouw gewicht.

De Ski~Mojo past in bijna iedere alpine of tour ski boot. Het wordt aan de skischoen bevestigd door middel van “boot connectors”. De Ski~Mojo wordt geleverd met twee sets connectors:

  • Tijdelijke connectoren (klemmen): deze worden op de bovenkant van de skischoen schacht geplaatst en vereisen geen andere tools dan degene die wordt meegeleverd bij je set. Ze worden voornamelijk gebruikt bij het testen van de Ski-Mojo. Als u huurschoenen gebruikt, moeten deze ook worden gebruikt.
  • Permanente connectoren: Deze worden meestal door de verkoper geïnstalleerd.
  • Snowboarders hebben speciale bevestigingen nodig, die bij ons verkrijgbaar zijn.

Het totale gewicht van de hele set is 1,6 kg.

Je moet je bedenken dat tijdens het skiën de Ski-Mojo een deel van je gewicht ondersteunt in plaats van dat je zijn gewicht draagt.

Beide oplossingen zijn mogelijk:
ongeveer de helft van de gebruikers draagt hun Ski-Mojo volledig onzichtbaar onder hun skibroek (wijde broeken zijn prima) en de andere helft draagt hun Ski-Mojo zichtbaar over hun broek. Het is een persoonlijke voorkeur…

Maak de gespen van de elastische liesbanden los en ontkoppel de drukknopen aan de bovenkant van de telescopische stangen door aan de geweven band te trekken: Til vervolgens de lussen van de telescopische stangen zodat je de riem kunt laten zakken.

Om weer te bevestigen, herhaal de stappen in omgekeerde volgorde wanneer je klaar bent.

Met een simpele beweging van de knop (eigenlijk twee knoppen – één op elke been) kan de Ski-Mojo aan- en uitgeschakeld worden; je moet altijd beide knoppen aan of uit zetten. Dus loop niet rond of ski niet met één been aan en één been uit.

Telkens wanneer je je ski’s uitdoet, moet je de Ski-Mojo uitzetten, zodat je daarna vrij kan bewegen. Met de Ski-Mojo uitgeschakeld kan je zitten, autorijden (schoenen uitdoen!) en op de skiliften stappen, eigenlijk alles doen alsof de Ski-Mojo er niet is.

De enige keer dat je de Ski-Mojo echt moet uitzetten terwijl je je ski’s aanhebt, is voordat je op een stoeltjeslift stapt. Schakel uit terwijl je in de rij staat voor de stoeltjeslift, stap in de stoeltjeslift zoals gewoonlijk. Als je vergeet uit te schakelen voordat je op de stoeltjeslift stapt, kan het ongemakkelijk aanvoelen tijdens de rit omdat je benen recht worden geduwd. Schakel simpelweg uit, indien mogelijk strek volledig je benen en de Ski-Mojo zal ontgrendelen.

In het geval dat jouw Ski-Mojo onverhoopt niet goed functioneert, bieden wij gedurende de eerste twee jaar een garantie voor vervanging en reparatie. Bewaar hiervoor de bon.
In werkelijkheid (behalve bij normale slijtage) kunnen we elk defect onderdeel repareren, ongeacht de aankoopdatum.

Pijn in voeten of scheenbenen? Maak een afspraak om pijnloos®
te skiën!