Goede skisokken = dunne skisokken

Het belang van goede skisokken wordt vaak onderschat. En dat is jammer want met de juiste skisokken wordt uw ‘ski-leven’ een stuk aangenamer. En dat al voor €15,- à €25,- per paar.

De meest gemaakte fout: te dikke skisokken. Badstof of geitensokken zijn uit den boze! De gedachte is vaak dat de voeten warmer blijven of dat dikke sokken ‘lekker zacht’ zijn.
Het tegendeel is waar!

Dikke sokken knellen de bloeddoorstroming af, veroorzaken drukplekken of stropen op wat tot irritatie leidt.

Dunne sokken, dunne sokken, dunne sokken. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. En koop een paar sokken van een gerenommeerd merk zoals Falke, X-Socks, Euro socks, CEP etc. In ieder geval van een gespecialiseerd merk. Vooral dat laatste is belangrijk: een fabrikant kan bijvoorbeeld prachtige skimutsen maken maar heeft heeft geen verstand van sokken.

Zorg wel dat de sokken de juiste maat hebben. Te grote sokken zakken af, te kleine sokken gaan onnodig knellen. Zelfs perfect passende schoenen worden een ramp met de verkeerde sokken.

En… koop altijd synthetische of wollen sokken! GEEN katoenen sokken. Deze nemen vocht op en kunnen zorgen voor koude voeten of zelfs blaren omdat de huid week wordt.