Op maat gemaakte skischoenen

Skischoenen op maat gemaakt

Behalve dat wij uw eigen skischoenen kunnen aanpassen, leveren wij op maat gemaakte skischoenen. Dit houdt in dat u een nieuwe skischoen aangemeten krijgt die aan uw voet is aangepast.

Skischoenen op maat gemaakt: onze werkwijze

Wij leveren twee soorten op maat gemaakte skischoenen, die wij hieronder kort zullen beschrijven.

Welke optie u uiteindelijk ook kiest: we beginnen altijd met een intakegesprek en een kort podologisch consult. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden. Tijdens dit consult wordt uw voet uitvoerig opgemeten, uw skigedrag geëvalueerd, naar uw houding gekeken en eventuele problemen tijdens het skiën besproken. Aan de hand van de resultaten krijgt u van ons een advies over de schoen die het beste bij u past. Hierbij wordt rekening gehouden met uw skiniveau, voetbreedte en hoogte, fysieke beperkingen en eventuele andere punten die om aandacht vragen.

Een belangrijk factor voor het bepalen van het type schoen zijn de biomechanische kenmerken. Bijvoorbeeld de flexibiliteit van uw enkelgewricht (dorsaalflexie) en de stand van uw knieën en hielbeen. Tenslotte bepalen we met behulp van een podoscoop uw voettype. Heeft u in het dagelijks leven ook voetklachten of heeft u momenteel bijvoorbeeld steunzolen van uw eigen podoloog, dan komt dit tijdens het intake-gesprek uitgebreid aan bod. Heeft u uw oude skischoenen nog? Neem ze a.u.b. mee!

Het moge duidelijk zijn dat het doel van dit gesprek is om een zo goed mogelijk beeld van u als skiër te krijgen.

Maatwerk maakt het verschil!


 

De twee soorten maatschoenen:

Vacuum


Als het gaat om pasvorm is de buitenschaal het belangrijkst. Nadat de juiste schoen is bepaald wordt de buitenschaal d.m.v. een warmte- en compressiesysteem op uw voet en onderbeen aangepast. De Ultralon binnenschoenen worden voorzien van sportzolen, afgestemd op uw voettype. Daarnaast worden (indien nodig) biomechanische onvolkomenheden gecompenseerd. Het resultaat is een maatschoen welke voor verreweg de meeste skiërs uitstekend voldoet. Het gehele proces duurt 1 à 1,5 uur. Kostenindicatie: €590,–.
Weet u nog niet welk soort skischoen geschikt is voor u, kies dan ‘Aanmeten Op Maat Gemaakte Skischoenen’

Maak hier een afspraak:

Laden...

Strolz


Indien u kiest voor een Strolz schoen, kiest u voor het beste wat er momenteel te krijgen is. Tijdens de eerste afspraak worden uw voeten en onderbeen opgemeten. Net als bij orthopedische schoenen wordt er een houten leest van uw voet gemaakt. Aan de hand van die leest wordt de buitenschaal geheel op maat gemaakt. Tijdens de tweede afspraak (ongeveer 10 dagen later) maken wij de handgemaakte lederen binnenschoen op maat d.m.v. foaming. Tenslotte krijgt u een set op maat gemaakte steunzolen. Prijsindicatie: afhankelijk van het model €900,– tot €1050,–.

 

Maak hier een afspraak:

Laden...

 

 

Werkwijze op maat gemaakte skischoenen DutchBootFitter

Werkwijze DutchBootFitter