Eigen skischoenen laten aanpassen

U bent ons welkom voor het laten aanpassen van uw eigen skischoenen (of snowboardschoenen) maar ook voor vragen over uw skischoenen (zijn ze nog te gebruiken bijv.) of wanneer de buitenschoen nog goed is en alleen de binnenschoen is versleten. Maar ook voor reparaties, het afstellen van de canting of versleten zooltjes etc, etc.

Hoe gaan we te werk bij het aanpassen?

Een bekende zin die onze bootfitters en sportpodologen vaak uit spreken: wij beginnen bij u als skiër, dan gaan we naar uw voeten en we eindigen bij de skischoen.
En dat is dan ook in de volgorde van belangrijkheid: en dan het belangrijkste eerst wel te verstaan :-))

U doen met u een assessment, dat klinkt gewichtig maar is wel belangrijk, tijdens dit gesprek bespreken wij uw klachten, blessure historie en doen wij een kort podologisch onderzoek naar o.a. uw voetstand, voettype, we meten de flex van de enkels etc. Hierna bespreken wij hoe wij uw skischoenen kunnen aanpassen voor u.

Wat gaan we doen aan uw skischoenen

Op basis van de bevindingen gaan wij uw skischoenen aanpassen. Dit kan zijn b.v. verbreden, paddings aanbrengen, enkels uitdeuken, een lift voor de hiel maken of een sportzool aanmeten. In de meeste gevallen moeten wij uw skischoenen innemen voor het aanpassen en kunt u ze na een á anderhalve week weer ophalen.

In sommige gevallen kunnen we bij bepaalde problemen ook een podologische zool voor u maken. Deze wordt dan vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Voor het aanpassen van uw eigen skischoenen moet u denken, afhankelijk van de benodigde aanpassingen, aan een bedrag tussen €80,- en €120,-

Een op maat gemaakte (sport)zool wordt veelal door uw zorgverzekeraar vergoed.